KÜ'de Arapça semineri

KÜ

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Cevher Kırıkkale Üniversitesi Yahya Kemal Salonu'nda Gramer Öğretim Teknikleri; Arapça Örneği” konulu bir konferans verdi.

SUNUM YAPTI

Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Arapça Mütercim Tercümanlık bölümü öğrencilerinin katıldığı konferansta konuşan Cevher, uzunca açıklamaya dayalı ve öğrencin etkinliğinin az olduğu klasik gramer öğretim metotlarının terk edilmesi gerektiğini belirterek ön ve son geri bildirime dayalı öğretim metodunun önemine dikkat çekti. “Özne-Yüklem-Nesne gibi konular uzunca açıklanmak yerine bir şarkı ile daha kolay şekilde öğretilebilir.” diyen Cevher,  bu konuyla ilgili hazırladığı sunuyu katılımcılarla paylaştı.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Aynı zamanda gramer öğretiminde daha etkin bir öğretimin gerçekleşmesi için takip edilecek olağan bir yolda özellikle “ Öğretim maddesi öğrenci açısından yararlı mıdır? Öğretim maddesi hedeflere ulaşmada gerekli midir? Öğretim yöntemi hedefi gerçekleştirmekte midir? Niçin bu yöntemi seçtik?”  sorularının sorulması gerektiğinin altını çizen Cevher, konferans bitiminde katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konferans sonunda Arapça Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdussamed Yeşildağ, konuşmacı Dr. Mesut Cevher’e bir hediye ve teşekkür belgesi takdim etti. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti